Etelä-Euroopan voimakkaiden ja aromaattisten yrttien maustama Provencen yrttiöljy on oiva tapa lisätä tuore ja maistuva twist mm. kastikkeisiin, pastoihin ja annosten viimeistelyyn. Vaikka yrtit kiehauttamalla saat kauneimman ja maukkaimman öljyn, myös nopsalla oikotiellä syntyy ihana yrttiöljy.

noin 0,5 l öljyä
noin 20 min + valutus yön yli halutessasi
hyvin helppo

Ainekset
1 iso Provencen yrtit -sekoitus (oregano, salvia, timjami)
0,5 l rypsiöljyä

Ohje
1. Kiehauta kattilallinen vettä kiehuvaksi. Valmistele myös iso kulhollinen jäävettä. Lisää yrtit kiehuvaan veteen ja keitä noin 10 sekuntia, jonka jälkeen siirrä ne suoraan jääveteen. Anna yrttien jäähtyä täysin ja kuivaa ne huolellisesti.
2. Siirrä kuivatut yrtit tehosekoittimeen yhdessä öljyn kanssa ja soseuta tasaiseksi. Pyri tekemään tämä nopeasti, sillä yrttien ei tule kuumentua soseutuksen aikana – tämä heikentää niiden makua ja tummentaa niiden väriä.
3. Siivilöi öljy hienon siivilän läpi. Voit halutessasi lisätä esim. talouspaperia tai puhtaan keittiöliinan siivilän pinnalle, jotta öljystä tulee mahdollisimman kirkasta. Jos olet perfektionisti ja haluat öljystäsi täydellistä, voit siirtää öljyn vielä pursotinpussiin ja laittaa pussin roikkumaan yöksi jääkaappiin. Painovoima tekee tehtävänsä ja kerää kaiken yrteistä öljyyn jääneen veden pursotinpussin kärkeen, josta se on helppo poistaa. Ota esiin seuraavana päivänä kaksi tyhjää rasiaa, leikkaa pursotinpussin kärki pois saksilla ja anna kärkeen kerääntyneen veden ja yrttisakan valua toiseen kippoon ja kirkkaan öljyn toiseen. Valmista!

Kuva ja resepti: Tastery Foods

image_printTulosta