Kaalien sukuun kuuluva pak choi saa tässä lämmittävässä wokissa tukea varsiparsakaalin lisäksi kanasta ja mustapapukastikkeesta. Helppo ja loputtomasti tuunattava wokki syntyy noin 20 minuutissa.

2 annosta
20 min
helppo

Ainekset
1 kypsä kanan koipireisi
1 rkl kiinalaista mustapapukastiketta
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
loraus seesamiöljyä
0,5 keltasipuli, viipaloituna
7-10 herkkusientä, viipaloituina
ripaus suolaa
5 varsiparsakaalta, kerran pituus- ja leveyssuunnassa leikattuina
1 valkosipulinkynsi, ohueksi viipaloituna
1 pak choin lehdet erilleen revittyinä
0,5 chiliä, ohueksi viipaloituna
150 g nuudeleita
2 tl maissitärkkelystä
1,5 dl vettä
Lisäksi
kourallinen korianteria
keitetty kananmuna

Ohje
1. Revi kaikki liha irti kanan koipireidestä ja sekoita mustapapukastikkeen kanssa. Jätä kana marinoitumaan.
2. Kuumenna pannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Lisää sipuli ja sienet sekä ripaus suolaa pannulle ja paista muutama min välillä sekoittaen, kunnes ne ovat pehmenneet ja ruskistuneet. Lisää sitten varsiparsakaali ja valkosipuli ja jatka kypsennystä vielä muutama min.
3. Leikkaa pak choista niiden tummanvihreät ohuet lehdet irti kovemmista lehtivarsista. Kääri lehdet rullalle ja hienonna ohuiksi suikaleiksi ja säästä viimeistelyyn. Lisää vaaleat lehtivarret pannulle ja kypsennä pari min.
4. Kiehauta toisessa kattilassa vettä ja laita nuudelit kiehumaan.
5. Kun pak choi on hieman pehmennyt, lisää marinoitu kana pannulle. Lisää vesi ja maissitärkkelys samaan kulhoon, jossa marinoit kanan ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää maissitärkkelys wokin sekaan ja sekoita huolellisesti. Varmista, että seos kiehahtaa. Lisää lopuksi nuudelit pannulle ja sekoita huolellisesti.
6. Tarjoile wok ohueksi leikattujen pak choin lehtien, korianterin sekä keitetyn kananmunan kanssa.

image_printTulosta