Paahdetun bataatin ja valkosipulin lempeä makeus sekä aromikkaan, salvialla maustetun kanaliemen yhdistelmä syntyy niin helposti, että sen voi kokata vaikka luonnon helmassa.

2 annosta
noin 1 h
hyvin helppo

Ainekset:
0,5 l kana- tai kasvislientä, lämmitettynä
1 ruukku Järvikylän salviaa
1 iso bataattia
1 valkosipuli
2 dl kuohukermaa
loraus sherryviinietikkaa tai muuta tummaa etikkaa
suolaa

Lisäksi:
pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen salviaa, revittynä
pinjansiemeniä
balsamiviinietikaa

Ohje
1. Mausta kana- tai kasvisliemi runsaalla kourallisella salviaa. Säilytä lientä lämpimässä ja anna salvian maun uuttua liemeen.
2. Voit paahtaa bataatin ja valkosipulin uunissa tai nuotiossa. Kääri veget folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tai nuotion hiilloksilla noin tunnin ajan tai kunnes veitsi uppoaa bataattiin vaivatta. Vihanneksia kannattaa välillä kääntää.
3. Kuori kypsä bataatti suoraan kattilaan. Leikkaa valkosipulista sen ”hattu” pois ja purista kynnet kattilaan. Soseuta vihannekset haarukalla.
4. Lisää kanaliemi, kerma, sherryviinietikka ja sekoita huolella. Mausta keitto suolalla. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
5. Tee sillä välin salviatuorejuusto sekoittamalla tuorejuuston sekaan revittyjä salvian lehtiä.
6. Tarjoile keitto tuorejuuston, pinjansiementen, balsamiviinietikan ja tuoreen salvian kanssa.

Kuva ja resepti Tastery

image_printTulosta