4 annosta valmistusaika 45 minuuttia

2 kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
2 limeä tai
1 sitruuna
1 dl saksanpähkinöitä
2 dl mozzarella juustoraastetta
1 dl makeaa ja vahvaa chilikastiketta
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
1 mozzarellapallo (125 g)

Tarjoiluun
2 dl ranskankermaa

Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ja paista viipaleisiin ruskea pinta kuumassa öljyssä paistinpannussa. Siirrä viipaleet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Raasta pestyistä limeistä tai sitruunasta kuoriraaste kesäkurpitsaviipaleille ja silppua puolet thaibasilikasta päälle. Viipaloi mozzarellapallo ja asettele viipaleet kesäkurpitsaviipaleiden päälle vuokaan. Ripottele saksanpähkinät ja juustoraaste pinnalle.

Kypsennä uunissa 225 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Myös uunin grillitoiminto sopii kesäkurpitsojen gratinointiin.

Valuta chilikastike kuumille kesäkurpitsaviipaleille ja silppua thaibasilikaa päälle.

Tarjoa ranskankerman kanssa.

image_printTulosta