Tämä lämmittävä, ruokaisa ja terveellinen linssikeitto saa makunsa jeeran, fenkolin- ja korianterinsiementen lisäksi lehtikaalista. Keitto tarjoillaan paahdettujen manteleiden ja minttuisen jogurtin kanssa!

4 annosta
35 min
Helppo

Ainekset
loraus rypsiöljyä
1 keltasipuli, paloiteltuna
3 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja paloiteltuina
1 vihreä chili, paloiteltuna
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl jeeraa
1,5 l kasvislientä
2 dl vihreitä linssejä
1 ruukku lehtikaalia
1 rkl hunajaa
suolaa

Lisäksi
1 dl maustamatonta jogurttia, esim. turkkilaista
kourallinen vahvaa minttua, hienonnettuna
0,5 sitruunan kuori, raastettuna
ripaus suolaa
manteleita, uunissa tai pannulla paahdettuna

Ohje
1. Kuumenna kattila korkealla keskilämmöllä ja lisää sinne loraus öljyä. Lisää sipuli ja valkosipuli kattilaan ja kypsennä välillä sekoittaen 3-5 min tai kunnes ne ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet.
2. Lisää sitten chili, korianterin- ja fenkolinsiemenet sekä jeera ja jatka kypsennystä noin 1 min. Lisää seuraavaksi kasvisliemi ja linssit ja kiehauta seos. Laske lämpö sitten keskitasolle ja anna keiton poreilla hiljalleen noin 15-20 min tai kunnes linssit ovat täysin kypsiä.
3. Tee sillä välin jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, minttu, sitruunankuori sekä suola keskenään. Siirrä jogurtti jääkaappiin.
4. Siirrä keitto sitten varovasti tehosekoittimen kannuun ja lisää lehtikaali. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella. Soseuta keitto tasaiseksi.
5. Tarjoile keitto maustetun jogurtin ja paahdettujen manteleiden kanssa!

image_printTulosta