Ranskalaistyylinen maalaissalaatti on runsas ja ruokaisa. Järvikylän Maukas tuo siihen säväyttävän makukirjon ja helppoutta: salaattisekoitus on käyttövalmis sellaisenaan. Sinappikastikkeeseen tuo hienostunutta makua tuore rakuuna.

4 annosta
20 min + keittäminen 30 min

4 keitettyä perunaa
4 kananmunaa
200 g vihreitä papuja
1 pkt amerikanpekonia
1 rasia miniluumutomaatteja
4 pussia Järvikylän Maukas-salaattisekoitus

Sinappivinegretti:

1 rkl Järvikylän rakuunaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
2 tl kokojyväsinappia (Dijon)
2 tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 ½ dl öljyä

Aloita vinegretistä: Hienonna rakuuna ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki vinegretin ainekset tasaiseksi pienessä kulhossa.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa suupaloiksi.

Keitä kananmunat kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi.

Napsauta pavuista päädyt pois ja keitä papuja 2–3 minuuttia suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Jäähdytä.

Paista pekoni kypsäksi ja rapeaksi. Pese ja puolita tomaatit.

Levitä salaatti syville, laakeille ruokalautasille. Kääntele perunat, pavut ja tomaatit joukkoon. Murustele pekoni salaattiin ja nostele munanlohkot päälle. Lusikoi kastike joko suoraan salaatille tai tarjoa erikseen.

image_printTulosta