Arkenakin ehtii nakata lohen vuokaan yhdessä pak choin kanssa. Puolessa tunnissa japanihenkinen ateria onkin jo pöydässä!

700 g lohta
1 pss pak choita (n. 200 g)
2 dl siitakesieniä tai esimerkiksi suppilovahveroita
6 valkosipulinkynttä
½ dl soijakastiketta
½ dl miriniä tai 2 rkl fariinisokeria ja 2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamöljyä
1 tl hunajaa
2 tl raastettua inkivääriä
1 punainen chili
2 limeä
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun
Tuoretta mangoa, korianteria ja villiriisiä.

Työvaiheet
1. Leikkaa lohifileeseen viiltoja. Nosta lohifile vuoan pohjalle.
2. Leikkaa Pak Choit varren tyvestä irti ja asettele uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle sienet.
3. Murskaa valkosipulinkynnet kuorineen veitsen lattealla sivulla ja lisää vuokaan.
4. Sekoita soijakastike, mirin, seesamöljy, hunaja ja inkivääri keskenään.
5. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita kastikkeen joukkoon.
6. Kaada kastike lohen ja kasvisten päälle. Leikkaa uunivuokaan mukaan limelohkot ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Purista limeistä mehua lohen päälle. Tarjoa mangon, korianterin ja villiriisin kanssa.

image_printTulosta