4 annosta, 15 minuuttia

2 kananmunaa
1 ruukku Järvikylän Pehtoorin- tai
Kartanon salaattia
1 ruukku Järvikylän Mizunaa
8 kypsää kirsikkatomaattia

Kastike

1 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua valkopippuria
1 tl sinappia
1 rkl etikkaa
¼ ruukkua Järvikylän Persiljaa

 

Keitä 6–7 minuutin munat ja jäähdytä ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Kuori kananmunat ja erota keltuaiset kastikkeen valmistuskulhoon ja suikaloi valkuaiset. Revi tai leikkaa salaatinlehdet ja halkaise pestyt kirsikkatomaatit.

Kaada kerma keltuaisten päälle kulhoon, lisää sokeri, suola, pippuri, sinappi ja etikka. Vatkaa seosta kunnes se on kastikemaisen sakeaa, lisää persiljasilppu joukkoon.

Sekoita salaattikasvikset kevyen ilmavasti tarjoilukulhossa ja valuta kastike juuri ennen tarjoilua salaatin päälle. Tarjoa salaatti esim. varhaisperunoiden ja kalan kanssa.

image_printTulosta