Grillihernesalaatti on maukas ja yksinkertainen pääruoka tai lisuke. Maukkain salaattipohja syntyy Järvikylän torpparin trio salaatista, jota maustaa vahva minttu. Herneet tuovat makeutta ja pirtsakka vinegretti viimeistelee kokonaisuuden.

2 annosta
25 min
Helppo

Ainekset

Vinegretti
0,5 sitruuna
1 tl Dijon-sinappia
1 kevätsipulin vaalea osa, ohueksi viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
noin 0,5 dl rypsiöljyä
suolaa

Salaatti
Torpparin trio -salaatti
vahvaa minttua
2 dl tuoreita herneitä
1 tl rypsiöljyä
3-4 rkl ricottaa

Ohje
1. Pyörittele herneet tilkassa rypsiöljyä ja siirrä siivilään. Grillaa herneitä ja vinegrettiin kuuluvaa sitruunan puolikasta, kunnes herneet ovat
lämmenneet ja sitruunan pinta karamellisoitunut. Siirrä molemmat sitten jäähtymään.
2. Purista grillatun sitruunan mehu suureen kulhoon ja lisää loput vinegretin aineksista rypsiöljyä lukuun ottamatta. Sekoita ainekset huolellisesti ja aloita sitten rypsiöljyn lisääminen. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, jotta se emulgoituu. Jos vinegrettiä on liikaa yhteen ruokailukertaan, voit säilyttää ylimääräistä vinegrettiä jääkaapissa noin 5 päivän ajan.
3. Revi Torpparin triosta suupalan kokoisia paloja vinegretin joukkoon. Nypi salaatin sekaan myös vahvan mintun lehtiä. Lehtiä kannattaa hieroa kevyesti kämmeneen, jotta niiden maku korostuu. Lisää myös herneet salaattiin ja sekoita huolellisesti.
4. Lusikoi ricottaa syvien lautasten pohjalle ja lorauta hieman oliiviöljyä sen päälle. Asettele salaatti ricottan päälle ja viimeistele annokset vahvalla mintulla.

Resepti ja kuvaus; Tastery Foods

image_printTulosta