3 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa tai yksi pussi kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
3-4 dl durumvehnäjauhoja tai
pelkästään 8 dl vehnäjauhoja
(pieni kourallinen tuoretta salviaa silputtuna)

Pinnalle

oliiviöljyn ja veden sekoitusta voiteluun
oliiveja ja merisuolarakeita
tuoretta Järvikylän salviaa

Sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri ja mahdollinen yrttisilppu. Lisää myös oliiviöljy ja jauhot vähitellen. Jos käytät durumjauhoja, vaivaa taikinaa huolella ja kauemmin kuin tavallisilla vehnäjauhoilla.

Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä leivinpöydällä. Tästä määrästä tulee yksi pellin kokoinen tai pari pienempää. Tai jos haluat vielä pienempiä, niin sekin käy. Levitä taikina käsin tai kaulitse se sopivan kokoiseksi. Anna leivän kohota edelleen.

Voitele kohonnut leipä oliiviöljyn ja veden sekoituksella, painele pintaan sormella koloja, ripottele pinnalle suolarakeita ja tuoretta salviaa. Paista 225 asteessa leivän koosta riippuen 20-30 minuuttia.

Focaccia on parhaimmillaan juuri uunista nostettuna, mutta peitteen alta maistuu vielä seuraavanakin päivänä.

image_printTulosta