Bo Ssäm on korealainen annos, joka koostuu rapsakoiden salaatinlehtien sisään käärityistä maukkaista täytteistä. Tällä kertaa Patruunan salaatin lehdet täytetään korealaisittain maustetuilla sienillä, chilimajoneesilla, perillan lehdillä ja korianterilla!

2 annosta
20 min
helppo

Ainekset

2 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 kourallista lempisieniäsi, paloiteltuina
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 rkl ssamjang-tahnaa
2 rkl vettä

Lisäksi

Patruunan salaattia
2 rkl majoneesia
1 rkl gochujang-chilitahnaa
perillaa
korianteria

Ohje

1. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää sienet ja ruskista niitä välillä käännellen noin 5-7 min tai kunnes ne ovat kunnolla ruskistuneet.

2. Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja jatka kypsennystä pari min. Lisää tarvittaessa vielä hieman seesamiöljyä.

3. Kun valkosipuli on hieman ruskistunut, lisää seesaminsiemenet ja paahda noin 1 min.

4. Lisää sitten ssamjang ja vesi ja sekoita huolellisesti. Kannattaa peittää pannu kannella, sillä seesaminsiemet poksuvat joka suuntaan!!! Sammuta sitten liesi.

5. Valitse isoimmat patruunan salaatin lehdet ja asettele ne lautasille. Sekoita keskenään majoneesi ja gochujang-chilitahna ja levitä patruunan salaatin lehdille. Asettele muutama perillan lehti majoneesin pinnalle ja lusikoi sieniä lehtien päälle. Viimeistele bo ssämit korianterilla ja nauti käsin!

Kuva ja resepti Tastery

image_printTulosta