Tarjoa itse tehty viikuna-rosmariinihillo juustojen kanssa, käytä kakun täytteenä tai anna DIY-joululahjaksi! Resepti by Peggyn pieni punainen keittiö.

1 keskikokoinen lasipurkki

200 g kuivattuja pehmeitä viikunoita
2 Järvikylän rosmariinin oksaa
2 dl vettä
1 kanelintanko
1 tähtianis
¾ dl hillosokeria

Leikkaa viikunat pienemmiksi paloiksi. Hienonna rosmariini. Siirrä viikunat, rosmariini, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia.

Poista kaneli ja tähtianis kattilasta. Soseuta viikunat sauvasekoittimella. Kuumenna seos uudelleen ja lisää hillosokeri. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Siirrä hillo puhtaaseen steriiliin ja kannelliseen lasipurkkiin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

image_printTulosta