Resepti yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä

4 kpl Nahatonta, ruodotonta Hälätä kuhafileetä
1 rkl Vehnäjauhoja
1 rkl Voita
2,5 dl Maitoa
1/4 tl Muskottipähkinää
1 pss Mantelirouhetta
3 rkl Korppujauhoja
100 g Gruyère-juustoa
2 tl Järvikylä ranskalainen rakuuna, hienonnettuna
Suolaa

Lisäksi Fredman Leivinpaperia

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Mausta kuhafileet molemmin puolin suolalla.

Sulata voi kattilassa ja lämmitä maito mikrossa. Lisää sulan voin joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä keskilämmöllä noin 2 minuuttia jatkuvasti vispilällä vatkaten. Sekoita joukkoon lämmin maito ja keitä koko ajan vispilällä vatkaten noin 3 minuuttia, mausta suolalla. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja raasta sillä välin gruyère-juusto raastimella.

Sekoita raastettu juusto, mantelirouhe ja korppujauho keskenään. Asettele kuhafileet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valele fileet valkokastikeella ja ripottele pintaan juusto-manteliseos.

Paista uunissa 10 minuuttia ja nosta pois uunista. Nosta uunin lämpö 230-asteeseen ja aseta grillivastus päälle. Paahda kuorrute uunissa kullanruskeaksi (noin 3 minuuttia). Anna kalojen vetäytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

image_printTulosta