Somehitti ”cowboy butter” tarjotaan usein juoksevana kastikkeena mutta samoilla mausteilla syntyy myös kuohkea levite, joka toimii paitsi leivän päällä myös esim. uuniperunan täytteenä ja paistetun pihvin, kanan tai kasvisten kanssa. Chilin määrää valmiissa voissa kannattaa maistella ja lisätä potkua oman maun mukaan.

Vinkki! Vegaaninen cowboy voi syntyy, kun voi korvataan vastaavalla kasvipohjaisella vaihtoehdolla (esim. Eleplant).

n. 1 ½ dl valmista voita (6-8 hlö, käyttötarkoituksesta riippuen)
10 min
gluteeniton, munaton

Ainekset:

100 g voita huoneenlämpöisenä
1–2 kpl chilipalkoa Järvikylän Iso Chili
2 rkl Järvikylän Lehtipersiljaa
2 rkl Järvikylän Ruohosipulia
1 rkl Järvikylän Timjamia
2 rkl Järvikylän Valkosipuliruohoa
2 tl sitruunamehua
2 tl ranskalaista sinappia (Dijon)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Valmistus

1. Vatkaa voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
2. Poista kanta, halkaise ja raaputa siemenet chilistä pois. Hienonna chili ja yrtit.
3. Sekoita kaikki cowboy butterin aineet vatkatun voin joukkoon.