Auringonkukanverso

Auringonkukanverso

Auringonkukanversot tuovat ruokiin mehevyyttä, raikkautta ja rapsakkaa suutuntumaa. Miedossa maussa voi aistia hentoa pähkinäisyyttä. Versoissa on tiivistyneessä muodossa runsaasti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita, mutta vain vähän kaloreita.

Auringonkukanversojen käyttö

Versoja käytetään ensisijaisesti tuoreeltaan.

Ruokien koristelu: Versot sopivat lähes mihin tahansa – saksi myös voileipien päälle. Lisää ruokien koristeeksi vasta viime hetkellä.

Salaatit ja rullat: Rapsakat versot sopivat salaatteihin ja tuorekääryleisiin. 

Smoothiet: Oiva lisä vihersmoothien joukkoon! 

Katso myös hävikkivinkit.

Auringonkukanverso-reseptit

Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.

Säilytys

  1. Säilytä auringonkukanversot jääkaapin vihanneslokerossa tuotepakkauksessaan, jotta ne pysyvät rapeina ja mehevinä. 
  2. Voit myös leikata versot poikki, huuhdella ja säilyttää ne ilmavasti, kannellisessa rasiassa muutamia päiviä. Jos versot pääsevät kuivahtamaan ja nuupahtavat, laita ne puoleksi tunniksi viileään veteen vettä imemään. 
  3. Laita taimipotti vesilasiin ja lisää kevyesti vettä pohjalle. Kun versot ovat imeneet veden, lisää vettä pohjalle taas maltillisesti. Taimipotti ja sen juuret eivät saa kuitenkaan koko ajan seistä vedessä.

Jäikö auringonkukanversoja yli?

Auringonkukanversot ovat parhaimmillaan tuoreina. Hyödynnä kokonainen versonippu raikkaassa vihersalaatissa. Koristele yksittäisillä versoilla kaikenlaisia ruokia.

image_printTulosta
2024-10-17T08:59:43+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uusimmat sisällöt