Resepti yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä
500 g Hätälä silakkafileitä
3 kpl Salottisipuli
1 rsa Järvikylän kalamix (sisältää valkosipuliruohoa & lehtipersiljaa)
4 kpl Maustepippuri
1 kpl Laakerinlehti
2 dl Väkiviinaetikkaa
2 dl Sokeria
3 dl Vettä
2 tl Suolaa
Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Hienonna salottisipuli ja Kalamix yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti. Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.