Kookosmaito ja makean lempeä bataatti ovat hyvä makupari chilille. Myös valmiin padan kanssa tarjottava jogurtti pehmentää chilin poltetta.

Padasta saa tuhdimman paistamalla joukkoon 400 g joko broilerin tai naudan jauhelihaa tai vastaavan määrän samankaltaista kasviproteiinivalmistetta kuten härkistä tai mifua.

4 annosta
15 min + kypsennys 30 min
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen

Ainekset:

2–3 kpl palkoa Järvikylän Isoa Chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 pientä bataattia (n. 700 g)
2 tl inkivääriä raasteena
2 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
2 dl vihreitä tai keltaisia linssejä
4 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 prk kookosmaitoa
1 limetin mehu

Lisäksi:
2–3 dl jasmin- tai basmatiriisiä
1 ruukku Järvikylän Korianteria
2 dl turkkilaista jogurttia

Valmistus

1. Hienonna chili, valkosipuli ja sipuli. Kuori ja leikkaa bataatit isoiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta tarvittava määrä inkivääriä.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset ja mausteet. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen.
3. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit, vesi, kasvisfondi ja kookosmaito kattilaan ja anna padan hautua noin puoli tuntia kannen alla tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
4. Keitä riisi padan kaveriksi.
5. Purista limetinmehu kattilaan. Hienonna padan viimeistelyksi korianteria. Tarjoa padan kanssa riisiä ja turkkilaista jogurttia.