Isosta ruukusta ruoanlaiton jälkeen ylijäävät chilipalot kannattaa säilöä joko öljyyn tai pikkeliliemeen.

Chilit säilyvät öljyssä jääkaapissa hyvinä useamman viikon. Käytä chilejä pienissä erissä hienonnettuna antamaan makua ja lämpöä esim. keittoihin ja pataruokiin. Myös säilöntäöljy kannattaa hyödyntää ruoan laitossa kuten salaattikastikkeen pohjana tai pizzan päälle pirskoteltuna.

n. 3 dl valmista öljyä
10 min
gluteeniton, vegaaninen

Ainekset:

12 palkoa Järvikylän Isoa Chiliä
2 dl mietoa oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
1–2 oksaa Järvikylän Rosmariinia

Valmistus

1. Leikkaa chilit pitkittäin puoliksi pieneen kattilaan ja lisää öljy. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kattila syrjään liedeltä.
2. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja lisää kuumaan chili-öljyseokseen. Siirrä kattila syrjään liedeltä.
3. Pakkaa hieman jäähtynyt chili-öljy-valkosipuliseos ja rosmariininoksat puhtaaseen, keitettyyn lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.