Vihersalaattien kuningatar syntyy sesongin vehreistä vihanneksista, pensaspavuista ja herneistä, sinappivinaigretesta sekä Järvikylän Raikas-salaattisekoituksesta, josta löytyy herneenversoja sekä viinisuolaheinää.
2 annosta
10 min
helppo
150 g vihreitä pensaspapuja
1 pussi (75 g) Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta
50 g tuoreita herneitä
tuoretta Järvikylän Timjamia
syötäviä Järvikylän Orvokkeja
Sinappivinaigrette
2 tl hunajadijoninsinappia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
- Keitä pensaspapuja kiehuvassa vedessä noin 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta yhä rapeita ja kirkkaanvihreitä.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi.
- Asettele salaattisekoitus tarjoiluvadille. Nostele päälle tuoreet herneet sekä keitetyt pavut. Lusikoi päälle kastike ja viimeistele salaatti tuoreella timjamilla ja syötävillä orvokeilla. Tarjoile heti.