Vihersalaattien kuningatar syntyy sesongin vehreistä vihanneksista, pensaspavuista ja herneistä, sinappivinaigretesta sekä Järvikylän Raikas-salaattisekoituksesta, josta löytyy herneenversoja sekä viinisuolaheinää.

2 annosta
10 min
helppo

150 g vihreitä pensaspapuja
1 pussi (75 g) Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta
50 g tuoreita herneitä
tuoretta Järvikylän Timjamia
syötäviä Järvikylän Orvokkeja

Sinappivinaigrette
2 tl hunajadijoninsinappia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

  1. Keitä pensaspapuja kiehuvassa vedessä noin 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta yhä rapeita ja kirkkaanvihreitä.
  2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi.
  3. Asettele salaattisekoitus tarjoiluvadille. Nostele päälle tuoreet herneet sekä keitetyt pavut. Lusikoi päälle kastike ja viimeistele salaatti tuoreella timjamilla ja syötävillä orvokeilla. Tarjoile heti.
image_printTulosta