Raikkaan vihreän versokoristelun alle kätkeytyy basilikalla maustettu juustotäyte. Kokoa voileipäkakku tilavalle vadille ja tarjoa Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta kakun ympärillä.
8–10 annosta
45 min + vetäytyminen / kostuminen 4 t
kasvis (lakto-ovo), munaton
täyte
1 ½ kurkkua
½ tl suolaa
1 punainen paprika
1 ruukku Järvikylän basilikaa
3 dl turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
200 g fetajuustoa
kostutus
3 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
lisäksi
12 viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää (esim. Vaasan)
kuorrutus ja koristelu
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 ruukku Järvikylän auringonkukanversoja
1 ruukku Järvikylän herneenversoja
2 pientä kurkkua (ns. snack-kurkku)
12 kpl Järvikylän orvokkeja
1–2 pussia Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta
- Valmista kostutusliemi. Kiehauta vesi ja fondi pienessä kattilassa ja anna jäähtyä.
- Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita ½ tl suolaa raasteen joukkoon ja kippaa raaste siivilään valumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Hienonna paprika ja basilika. Yhdistä jogurtti, tuorejuusto, paprika ja basilika keskenään.
- Painele kurkkuraastetta siivilää vasten. Sekoita raaste täytteeseen. Mausta täyte sitruunamehulla.
- Leikkaa leipäviipaleista kantit pois. Lado 4 viipaletta vieri viereen tarjoiluvadille. Kostuta viipaleet kasvisliemellä ja lusikoi puolet täytteestä leiville. Murustele puolet fetajuustosta täytteen päälle. Tee toinen kerros kakkuun samalla tavalla. Lado loput leipäviipaleet päällimmäiseksi ja kostuta. Suojaa kakkuvati elintarvikekelmulla ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Notkista tuorejuusto ja jogurtti lusikalla sekoittaen ja levitä kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille.
- Painele auringonkukan- ja herneenversoja kiertämään kakun reunaan vieri viereen.
- Leikkaa kurkut ohuiksi vaakaviipaleiksi juustohöylällä ja asettele viipaleet kakun päälle. Viimeistele kakku orvokeilla ja kakun ympärille kipattavalla salaatilla.