MasterChef Suomi 2024
Kun MasterChef Suomi -kilpailijat saivat tehtäväkseen inspiroitua kouluruoasta, syntyi rakuunan höystämä appelsiinibroileri. Kokeile helppoa ohjetta, sillä tuomari Helena Puolakan arvio oli ytimekäs: ”Makumaailmaltaan herkullinen.”
Appelsiinibroileri:
2 broilerin rintafilettä
50 g Valion voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl Meiran hienoa merisuolaa
1 tl Meiran rouhittua mustapippuria
5 Järvikylän rakuunan oksaa
2 appelsiinia
3 rkl sokeria
Kauden kasvikset:
3 eriväristä porkkanaa
2 salottisipulia
50 g Valion voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl Meiran hienoa merisuolaa
1 tl Meiran rouhittua mustapippuria
1 rkl hunajaa
5 Järvikylän timjamin oksaa
Mustaherukkakastike:
2 dl kanalientä
2 dl Valion kuohukermaa
0,5 dl Pirkka Parhaat mustaherukkamehutiivistettä
1 rkl sokeria
½ tl mustapippuria
Aloita valmistamalla appelsiinibroileri
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää voi ja rypsiöljy. Aseta broilerin rintafileet pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan rakuunan oksat. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi, laita lämpömittari paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on yli 75 astetta (noin 25 min riippuen rintafileen paksuudesta).
Purista appelsiinien mehu ja kaada pieneen kattilaan kuumenemaan sokerin kanssa. Keitä, kunnes jäljellä on siirappimainen neste. Leikkaa kypsät rintafileet annospaloiksi ja sivele appelsiinisiirappi kanan pintaan.
Valmistele kauden kasvikset
Kuori ja pilko porkkanat haluamaasi kokoon. Kuori ja halkaise salottisipulit. Lisää kuumalle pannulle voi, rypsiöljy, timjami ja kasvikset. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paista ensin kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia ja sitten matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, mutta silti napakoita.
Kruunaa annos mustaherukkakastikkeella
Kaada kanaliemi, kuohukerma ja mehutiiviste pieneen kattilaan. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet ja kastike on mukavan paksua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mehutiivistettä, sokeria tai mustapippuria.
Kokoa annos ilmavasti riittävän isolle lautaselle ja koristele haluamillasi yrteillä. Kaada kastike vasta tarjoilun yhteydessä.