Kokoa meze-henkinen herkkulauta ja tarjoa dippinä basilika-sitruunajogurttia sekä tapenadetahnaa. Sitruunainen jogurttikastike toimii myös kalan ja kanan maustajana.
Basilika-sitruunajogurtti
4 annosta
5 min
1 ruukku Järvikylän basilikaa
½ ruukku Järvikylän sitruunamelissaa
2 dl kreikkalaista jogurttia (10 % rasvaa)
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Basilikatapenade
4–6 annosta
5 min
1 ruukku Järvikylän basilikaa
100 g kivettömiä vihreitä oliiveja
1 rkl kapriksia
n. ½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
Järvikylän Raikasta tai Maukasta
kurkkua
porkkanaa
retiisejä
falafelpyöryköitä
viininlehtikääryleitä
pitaleipää
- Aloita Basilika-sitruunajogurtista. Hienonna yrtit kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mausteet.
- Valmista Basilikatapenade. Katkaise basilika varsineen ja laita kapeaan, korkeaan kulhoon.
- Huuhtele oliivit kylmällä vedellä siivilässä ja valuta huolellisesti. Lisää oliivit, kaprikset ja öljy basilikan joukkoon ja surauta sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi.
- Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä ja sekoita tahnaan. Lisää öljyä, jos haluat tahnasta notkeampaa.
- Lopuksi kokoa herkkulauta haluamillasi kasviksilla. Nosta dipit kylkeen ja tarjoa!