Maustevoi on kätevä ruoan tai leivän maustaja. Onnea onkin oma maustevoi pakkasessa, josta voi napata nokareen aina silloin, kun sitä tarvitsee. Voit käyttää maustevoihin omaa suosikkiyrttiäsi tai yrttiä, jota on jäänyt yli kokkauksesta. Esimerkiksi lehtipersilja, valkosipuliruoho, ruohosipuli, basilika, timjami tai rosmariini sopivat hyvin, riippuen vähän käyttötarkoituksesta. Testaa rohkeasti!
noin 200 g maustevoita
noin 10 min
helppo
Ainekset
n. 20 g valitsemaasi tuoreyrttiä, esim. Järvikylän Valkosipuliruohoa ja
Järvikylän Lehtipersiljaa
ripaus sormisuolaa
200 g suolaamatonta voita, huoneenlämpöisenä
Valmistus
1. Jos sinulla on mortteli, murskaa yrtit ja sormisuola keskenään morttelissa rosoiseksi tahnaksi ja sekoita sitten huoneenlämpöisen voin kanssa. Voit myös tehdä voin helposti ilman morttelia hienontamalla yrtit veitsellä ja sekoittamalla sitten voin kanssa. Tällöin voi kannattaa suolata sekoitusvaiheessa.
2. Aseta suuri tuorekelmupala työtasolle ja levitä voi leveyssuunnassa pötkömäiseen muotoon kelmun päälle noin 2 cm päähän sen sinua lähimpänä olevasta reunasta. Kääri voipötkö rullalle ja sido pötkön päädyt nauhalla tai ”naruiksi” pyöritetyillä kelmupätkillä.
Maustevoi säilyy pakkasessa kuukausia.
Vinkki: Jos haluat koristeellisen maustevoin esimerkiksi juhlapöytään, sen voi muotoilla ennen pakastamista valmiiksi pursotinpussilla kauniiksi. Käytä esim. Fredmanin pursotinpussia muotoiluun.
Reseptija kuvat Tastery.