Gluteeniton

6 annosta

1 nippu nuoria punajuuria (5–6 kpl)
1 nippu varhaisporkkanoita (4–6 kpl)
vettä
suolaa, pippuria, hunajaa
½ ruukkua Järvikylän Basilikaa
1 dl kvinoaa (quinoa)
noin 2 dl vettä
½ tl suolaa
1 ruukku Järvikylän Persiljaa
¼ dl oliivi- tai rypsiöljyä
200 g sinihomejuustoa tai briejuustoa
1 ruukku Järvikylän Salaattia
Basilika-punasipulikastike
200 g ranskankermaa tai kermaviiliä
1 pieni punasipuli silputtuna
½ ruukkua Järvikylän Basilikaa, lehdet silputtuna
suolaa, rouhittua mustapippuria

Keitä tai höyrytä punajuuret ja hyvin pestyt porkkanat erikseen aldente kypsiksi. Kuori punajuuret ja jäähdytä kasvikset. Pilko punajuuret ja porkkanat. Mausta punajuuret oliiviöljyllä, suolaripauksella ja rouhitulla mustapippurilla ja porkkanat silputuilla basilikan lehdillä, suolaripauksella ja hunajalla.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä. Lisää tilkka öljyä ja hienoksi silputtu persilja joukkoon, sekoita irtonaiseksi.

Kuutioi juusto ja revi tai leikkaa vihreä salaatti.

Sekoita kastikkeen aineet.

Kokoa salaatti lasitarjoiluastiaan kerroksittain, niin että ylin kerros on vihreää salaattia.

Tarjoa kastike erikseen.

Vinkki!

Basilika-punasipulikastike sopii hyvin myös Sitruunaminttu-pekonilohen kanssa.

image_printTulosta