6 annosta, valmistusaika 

1 kg valkokaalia
4 punajuurta
2 sipulia
20 g voita tai öljyä
½ dl siirappia
1 ruukku Järvikylän Meiramia
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa, fetajuustoa tai sinihomejuustoa
Suikaloi valkokaali, kuori ja suikaloi punajuuret sekä sipulit. Kuumenna rasva laakeassa pannussa, lisää kaalisuikaleet pannuun ja kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Sekoita punajuuri- ja sipulisuikaleet, siirappi, sekä silputut yrtit kaalisuikaleisiin, mausta ja kaada seos lakeaan uunivuokaan. Valuta kerma vuokaan.

Paista uunissa 170 asteessa 45–60  minuuttia.  Kypsymisaika riippuu kaalin ja punajuuren kovuudesta ja suikaleen koosta sekä halutusta ruoan kypsyysasteesta.

Laita juusto viipaloituna tai murennettuna ruoan pinnalle 10 minuuttia ennen vuoan uunista ottoa ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Ota vuoka uunista kun juustoviipaleissa on kaunis väri. Tarjoa salaatin ja leivän kanssa tai ruokien lisukkeena.

image_printTulosta