Vegaaninen ja gluteeniton avokadoburgeri tuo tuoretta vaihtelua tavalliselle hampurilaiselle.

6 kpl

Avokadoburgerit
6 kpl kypsää, mutta kiinteää avokadoa
Järvikylän Korianteria
Järvikylän Romainesalaattia
ananaspaloja
kasvishampurilaispihvejä (kts. ohje alla)
vegaanista majoneesia (kts. ohje alla)
seesaminsiemeniä

Kasvishampurilaispihvit
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
1 punasipuli
3 rkl Järvikylän Persiljaa hienonnettuna
1 rkl Tamari-kastiketta
hyppysellinen merisuolaa
mustapippuria

Vegaaninen majoneesi
1,5 dl soijamaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl Dijon-sinappia
1-2 rkl vaahterasiirappia
1/4 tl kurkumaa
2 tl omenaviinietikkaa
hyppysellinen merisuolaa
3 dl rypsiöljyä

Valmistus

Kasvishampurilaispihvit

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Huuhtele aurinkokuivatut tomaatit ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää siemenet ja pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna musiksi. Kaavi seos kulhoon. Silppua sekaan sipulit ja yrtit. Lisää soijakastike ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  3. Muotoile noin 10 kappaletta pieniä pihvejä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista pihvejä noin 15–20 minuuttia.
  4. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa ja nauti viikon sisällä.

Vegaaninen majoneesi

  1. Annostele soijamaito, sinappi, vaahterasiirappi, kurkuma, omenaviinietikka ja suola tehosekoittimeen ja sekoita.
  2. Tehosekoittimen ollessa päällä kaada sekaan öljyä ohuena vanana samalla nostaen tehosekoittimen tehoa hieman, kunnes majoneesi paksuuntuu. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai jotain mausteista.
  3. Mikäli seos on liian paksua, lisää hieman soijamaitoa, tai mikä seos on liian juoksevaa, sekoita joukkoon lisää öljyä. Sekoita joukkoon sitruunan mehu.
  4. Säilytä suljettavassa purkissa jääkaapissa ja käytä viikon sisällä.

Huom! Jotta majoneesi paksuuntuu, on tärkeää, että soijamaito ja auringonkukkaöljy ovat molemmat huoneenlämpöisiä.

Kasaaminen

  1. Halkaise avokado terävällä veitsellä ja poista kivi. Irrota puoliskoista kuoret varovaisesti.
  2. Lisää toisen puoliskon päälle salaatinlehti ja aseta sen päälle kasvispihvi.
  3. Lisää pinnalle majoneesia ja ananaspaloja sekä korianteria.
  4. Aseta kanneksi toinen avokadopuolisko ja kiinnitä hampurilainen hammastikulla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa ja nauti oitis.
image_printTulosta