Järvikylä-salaateista ja -yrteistä tunnettu Famifarm Oy on aloittanut työn tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden (Science Based Targets, SBT) asettamiseksi. Tavoitteena on määrittää ja hyväksyttää uudet päästövähennystavoitteet Science Based Targets initiative (SBTi) -järjestön mukaisesti seuraavien 24 kuukauden aikana.
Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii nopeita ja vaikuttavia toimia. SBTi tarjoaa yrityksille standardit, työkalut ja ohjeet, joiden avulla voidaan asettaa kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Famifarm Oy:n sitoutuminen SBTi-työhön vahvistaa yrityksen vastuullisuutta ja tukee koko arvoketjun ilmastotoimia.
Famifarm Oy on jo toteuttanut merkittäviä päästövähennyksiä omassa toiminnassaan, muun muassa energiatehokkuutta parantamalla ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähentämällä. SBTi-työn myötä yritys laajentaa ilmastotavoitteensa kattamaan myös epäsuorat päästöt, erityisesti raaka-aineiden ja tavarantoimittajien osalta. Tavoitteena on löytää entistä ympäristöystävällisempiä tuotantotapoja ja raaka-aineita yhteistyössä kumppaneiden kanssa.
”Kasvihuonealalla suurin osa kasvihuonekaasupäästöistä syntyy tuotannossa. Sitoutumalla tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden asettamiseen vahvistamme ilmastotyötämme koko arvoketjussa”, toteaa Famifarm Oy:n toimitusjohtaja Jussi Loimusalo.
Science Based Targets -aloite on UN Global Compactin, CDP:n, WRI:n ja WWF:n yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on edistää yritysten ilmastotyötä asettamalla kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonepäästöjen vähennyksille. Yritysten asettamia tavoitteita pidetään tieteeseen perustuvina, jos ne vastaavat Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita – eli ilmaston lämpenemisen rajoittamista alle 2 °C:seen ja mieluiten 1,5 °C:seen verrattuna teollistumista edeltäneeseen aikaan.
Lisätietoja Famifarm Oy:n vastuullisuustyöstä
Famifarm Oy perustettiin vuonna 1987, jolloin vuodesta 1674 samalle suvulle kuuluneen kartanon navetan vintille rakennettiin ensimmäinen kasvihuone. Tänä päivänä Järvikylä-tuotteiden parissa työskentelee kokoaikaisesti n. 150 henkilöä kasvihuoneilla Järvikylän kartanon mailla Joroisissa sekä vuonna 2023 perustetulla kerrosviljelylaitoksella Juvalla. Järvikylän perustajan Karl Grotenfeltin lapset Albert ja Caroline jatkavat aktiivisesti perheyrityksen toimintaa. Järvikylä tuottaa suomalaisia, vastuullisia, puhtaita ja tuoreita salaatteja, yrttejä ja salaattisekoituksia ympäri vuoden. Missionamme on tehdä herkullisen ja terveellisen ruoan syömisestä helppoa: vihreys parantaa jokaista ateriaa.