8 annosta 30 minuuttia
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia
1 (800 g) savustettu siika
mausteseosta myllystä (esim. Santa Maria lime pepper)
½ punaista paprikaa
muutama lehti pinaattia
Rucolakastike
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 dl ranskankermaa
suolaa, rouhittua pippuria
(1 valkosipuli kynsi)
Aloita kastikkeesta: silppua rucola, laita silppu ja loput kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. (Mausta murskatulla valkosipulin kynnellä). Siirrä kastike jääkaappiin siikavadin valmistamisen ajaksi.
Aseta ruohosipulin varret tarjoiluvadille. Leikkaa siian pää ja pyrstö pois, irrota nahka ja siirrä kala tarjoiluvadille. Pyöräytä myllystä muutama kierros mausteseosta kalan pinnalle. Suikaloi paprikanpuolikas. Koristele kala viinisuolaheinän lehdillä ja paprikasuikaleilla.
Tarjoa esim. alkuruokana rucolakastikkeen ja hyvän leivän kanssa.