8 annosta, 60–90 minuuttia
1 sipuli
½ dl oliiviöljyä
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
2 pihvitomaattia
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua pippurisekoitusta
2 tl sokeria
1 ruukku Järvikylän Provencen Yrtit -sekoitusta
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
Pilko kuoritut sipulit, esikäsittele kasvikset ja paloittele ne. Kuumenna öljy padassa ja lisää kasvikset. Kypsennä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää mausteet, kaksi kolmasosaa silputuista yrteistä sekä tomaattimurska joukkoon. Pane kansi päälle ja kypsennä liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 150 asteessa 45–60 minuuttia.
Silppua loput yrteistä kypsän ratatouillen pinnalle. Nauti leivän, pihvin tai makkaran kera.