Poroa aasiatvistilä! Marinoitu poro saa kaverikseen wokkia, johon Pak Choi tuo kivaa rakennetta. Poron sijaan voit myös käyttää lähes mitä tahansa riistaa tai lihaa, kunhan sitä voi tarjoilla mediumina.
Ainekset
600-800 g poron ulkofileitä, poista kalvot ja muu ylimääräinen
3-4 rkl öljyä paistamiseen
Marinadi
1 salottisipuli
1 sitruunaruoho
2 kpl valkosipulinkynttä
½ dl soijaa
1 limen mehu ja kuori
½ dl valkoviinietikkaa
1-2 rkl tummaa sokeria
½ punainen chili hienonnettuna
1 dl vettä
Wokki
4 rkl öljyä
4 rkl seesamiöljyä
2-3 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna
4 rkl kevätsipulia
4 rkl mungopavun ituja
1 pussi Järvikylän Pak Choita hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
1-2 dl lihan marinadia
Päälle
Tuoretta Järvikylän Korianteria
Vastaleikattua kevätsipulia
VALMISTUS
- Yhdistä marinadin ainekset ja hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Siivilöi kastike ja kaada se poronfileiden päälle. Anna marinoitua noin ½ h.
- Nosta fileet marinadista, mausta lihat suolalla ja pippurilla, kuivaa ja paista niitä kuumalla pannulla öljyssä 2-3 min per puoli. Älä kaada marinadia pois, tarvitset sitä kohta.
- Aseta lihat folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen jatkokäsittelyä. Kun lihat ovat vetäytyneet, kuumenna ne uudelleen kuumalla pannulla ja leikkaa fileet sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile wokin kera.
- Kuumenna öljy ja seesamiöljy pannulla tai wokissa. Lisää valkosipulit, kevätsipuli, pak choi, salottisipuli ja idut. Wokkaa 1-2 min, lisää lihan marinadilientä, kiehauta, tarkista maku ja tarjoile ohuiksi siivuiksi leikatun poronfileen kanssa.