3 kpl munakoisoa
suolaa
1 kpl sipuli
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
n. 250 g mozzarella juustoa
mustapippuria
2 rkl hienoksi murennettua ranskanleipää
4 rkl parmesaanijuustoa
(2 keitettyä kananmunaa)
Munakoisot leikataan noin ½ cm viipaleiksi. Viipaleille sirotellaan suolaa ja niiden annetaan seistä 30 min. Sipuli kuoritaan ja leikataan renkaiksi. Sipulirenkaat paistetaan öljyssä kullankeltaisiksi. Tomaattimurska sekä yrtit ja suolaa lisätään sipulin joukkoon. Annetaan kiehua kohtuullisella lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 min. Munakoisoviipaleita painellaan kevyesti, jotta mehu irtoaa, sitten ne kuivataan. Viipaleet ruskistetaan nopeasti molemmin puolin.
Voideltuun vuokaan ladotaan kerroksittain munakoisoa, mozzarella juustoa ja tomaattikastike. Tomaattikerrosten päälle ripotellaan mustapippuria ja parmesaanijuustoa. Päällimmäiseksi leivänmurut ja parmesaanijuustoa. Väliin voi myös laittaa keitettyjä kananmunia viipaleina. Kypsennetään 180-asteessa noin 45 min.