Halloumi-kanasalaatti kasataan Järvikylän Kartano-sarjasta tehtävälle salaattipedille ja maustetaan korianteri-chilikastikkeella. Tästä salaatista ei makua puutu!
10 annosta 30 minuuttia
Korianteri-chilikastike
1/2 ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
1 punainen chili
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolahiutaleita
1 luomusitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
Kana
500 g broilerifileetä
1/2 ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
3 rkl juustokumina siemeniä
suolaa, rouhittua mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl öljyä
1 dl seesaminsiemeniä
Salaattiin
1 ruukku salaattia; Järvikylän Pehtoorin salaattia tai
Järvikylän Ruustinnan salaattia tai
Järvikylän Kartanon salaattia
1/2 – 1 ruukku lehtikaalia
200 g kirsikkatomaatteja
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 minikurkkua tai 1 iso
1 pkt halloumijuustoa
Valmistus
- Tee ensin kastike. Silppua yrtit ja chili. Laita kaikki kastikkeen aineet blenderiin ja sekoita hyvin. Pakkaa tiiviskantiseen purkkiin ja anna maustua.
- Leikkaa broilerifileet annospaloiksi ja laita kulhoon. Silppua valkosipuliruoho. Laita silppu, broileripalat, juustokumina, suola, pippuri, hunaja, öljy ja seesaminsiemenet kulhoon ja sekoita. Anna maustua.
- Revi salaatti ja irrota lehtikaalin lehdet. Huuhtaise kirsikkatomaatit, kuori ja leikkaa porkkana lastuiksi. Kuori halkaistu punasipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi, viipaloi kurkku. Yhdistä aineet salaatiksi ja pakkaa piknik-rasiaan.
- Paloittele halloumijuusto ja paista paloihin ruskea pinta.
- Paista maustuneet broileripalat. Pakkaa lämpimät palat erilliseen astiaan. Voit myös jäähdyttää ne läpikotaisin ja sekoittaa kylmänä salaattiaineisiin.
- Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen syöntiä tai tarjoa se erikseen.