Hilla Stenlundin herkullinen halloumi-hernesalaatti sopii vaikka työpäivän lounaaksi. Lounassalaatti on vaivatonta valmistaa, kun salaattipohjan voi kaataa suoraan pussista lautaselle.

2 lounasannosta tai 4 lisukesalaattia
10 min
helppo

Ainekset

1 pss Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta
200 g halloumijuustoa
1 dl cashew-pähkinöitä
puolikas kurkku
pieni punasipuli
1 pss pakasteherneitä
juoksevaa hunajaa
syötäviä kukkia päälle koristeeksi

Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta Järvikylän basilikaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl hummusta

Valmistus

  1. Paista halloumijuustoa pannulla hieman pinnoilta ruskeaksi ja lisää mukaan myös cashew-pähkinät ja lopuksi loraus juoksevaa hunajaa.

  2. Mittaa salaatinkastikkeen aineet kuppiin ja sekoita ne sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

  3. Kaada salaattisekoitus suoraan pussista lautaselle tai tarjoiluvadille. Lisää salaatin päälle muut ainekset: kurkku, herneet, punasipuli, cashew-pähkinät, halloumijuusto ja kastike.

  4. Halutessaan salaatin voi vielä koristella Järvikylän syötävillä kukilla, kuvassa käytetty neilikan kukkia.

image_printTulosta