”Basilikan aromaattisuus sopii moniin ruokiin”, sanoo Henri Alen. Henkan helppo basilikapyree tuo huikeasti herkullisuutta pastaan, risottoon ja lämpimiin kastikkeisiin.

Samalla saat basilikaöljyä vaikkapa vinegrettiin.

Resepti: Henri Alén / MasterChef Suomi / Masterclass

Ainekset

2 ruukkua Järvikylän basilikaa
1,25 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistus

  1. Nypi basilikan lehdet kannuun ja lisää öljy.
  2. Soseuta lehdet ja öljy sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.
  3. Kaada seos kuituliinalla peitettyyn siivilään ja anna öljyn valua astiaan yön yli kylmässä.
  4. Käytä basilikapyreetä risoton viimeistelyyn tai majoneesin maustamiseen. Basilikaöljy sopii erinomaisesti vinegretteihin.

Vinkki! Voit tehdä basilikapyreen myös tehosekoittimessa.

Basilikapyreen voi pakastaa.

image_printTulosta