Bruchetta Järvikylän tapaan saa makunsa ihanasti tuoksuvasta, tuoreesta basilikasta. Yksinkertaisella reseptillä valmistat maistuvat alkupalat tai vaikka iltapalan.
Halutessasi voit voidella paahdetut leivät oliiviöljyllä ja hieroa pintaan valkosipulia.

4 annosta

Ainekset
3 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 ½ rkl oliiviöljyä
½ ruukku tuoretta Järvikylän Basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ vaalea vuokaleipä

Valmistus

  1. Hienonna tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Pehmennä tomaatit, sipulit ja puristettu valkosipulin kynsi oliiviöljyssä paistinpannulla. Mausta seos hienonnetulla tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Valitse bruchettaa varten makusi mukaan vaaleaa leipää esim. maalais- tai paahtoleipää. Paahda leipäviipaleet paahtimessa ja jaa kuuma tomaatti-sipuliseos leipäviipaleille.
  3. Tarjoa leivät esimerkiksi alkupalana tai iltapalana. Halutessasi voit voidella paahdetut leivät oliiviöljyllä ja hieroa pintaan valkosipulia.
image_printTulosta