Bruchetta Järvikylän tapaan saa makunsa ihanasti tuoksuvasta, tuoreesta basilikasta. Yksinkertaisella reseptillä valmistat maistuvat alkupalat tai vaikka iltapalan.
Halutessasi voit voidella paahdetut leivät oliiviöljyllä ja hieroa pintaan valkosipulia.
4 annosta
Ainekset
3 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 ½ rkl oliiviöljyä
½ ruukku tuoretta Järvikylän Basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ vaalea vuokaleipä
Valmistus
- Hienonna tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Pehmennä tomaatit, sipulit ja puristettu valkosipulin kynsi oliiviöljyssä paistinpannulla. Mausta seos hienonnetulla tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Valitse bruchettaa varten makusi mukaan vaaleaa leipää esim. maalais- tai paahtoleipää. Paahda leipäviipaleet paahtimessa ja jaa kuuma tomaatti-sipuliseos leipäviipaleille.
- Tarjoa leivät esimerkiksi alkupalana tai iltapalana. Halutessasi voit voidella paahdetut leivät oliiviöljyllä ja hieroa pintaan valkosipulia.