Tunnetko legendan karmeasta kouluruoasta? Viimeistään tämä kasvipohjaisen tillilihan resepti freesaa retrohenkisen perinneruoan nopeaksi arkihitiksi. Valitse raaka-aineet täyteläisyys edellä ja ripottele raikasta aromikkuutta Järvikylän Tillillä.

4 annosta
vegaaninen

Kastike:
5–6 dl kasvislientä fondista
50 g + 1 rkl kasvipohjaista voin kaltaista rasvaa (esim. Eleplant)
½ dl vehnäjauhoja
1 dl kasvikermaa, mahdollisimman täyteläistä (esim. Flora Plant Cre+m 31 %)
1 pkt (240 g) kasvipohjaisia suikaleita (esim. Gold&Green Original)
1 tl sokeria
1 rkl sitruunamehua
3 dl Järvikylän Tilliä hienonnettuna
(suolaa)

Valmistus

1. Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
2. Sulata 50 g kasvipohjaista voita kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin.
3. Kaada kuuma kasvisliemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen jauho-rasvaseokseen.
4. Lisää kasvikerma ja kiehauta.
5. Paista kasvipohjaiset suikaleet kauniin ruskeiksi ruokalusikallisessa rasvaa.
6. Lisää kasvisuikaleet, sokeri, sitruunamehu ja tilli kastikkeeseen. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.