Bouquet garni eli maustekimppu on ranskalainen helppo tapa tuoda lisämakua padoille, keitoille ja liemille. Yrtit sidotaan yhteen ruoanvalmistukseen tarkoitetulla paistinarulla jota löytyy isojen markettien keittiötarvikeosastoilta sekä keittiötarvikeliikkeistä. Kimppu antaa mahtavasti makua keittämisen aikana ja on helppo napata pois ennen tarjoilua.
Valmiin ruoan pinnalle kannattaa hienontaa vielä tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua. Katso myös vinkit ylijääneiden yrttien käyttöön.
Kolme komboa eri lihoille
Naudalle
Naudan maustaa hieno kolmen kopla: rosmariini, lehtipersilja ja meirami.

Broilerille
Broilerin makupariksi sopivat rakuuna, lehtipersilja, kirveli ja oregano.

Possulle
Possun maustamiseen toimiva kombo on salvia, timjami, lehtipersilja ja lipstikka.
