• Bouquet garni eli yrttikimppu

Bouquet garni – helppo yrttikimppu pataruokiin ja keittoihin

Bouquet garni eli maustekimppu on ranskalainen helppo tapa tuoda lisämakua padoille, keitoille ja liemille. Yrtit sidotaan yhteen ruoanvalmistukseen tarkoitetulla paistinarulla jota löytyy isojen markettien keittiötarvikeosastoilta sekä keittiötarvikeliikkeistä. Kimppu antaa mahtavasti makua keittämisen aikana ja on helppo napata pois ennen tarjoilua.

Valmiin ruoan pinnalle kannattaa hienontaa vielä tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua. Katso myös vinkit ylijääneiden yrttien käyttöön.

Kolme komboa eri lihoille

Naudalle

Naudan maustaa hieno kolmen kopla: rosmariini, lehtipersilja ja meirami.

Bouquet garni naudalle

Broilerille

Broilerin makupariksi sopivat rakuuna, lehtipersilja, kirveli ja oregano.

Bouquet garni kanalle

Possulle

Possun maustamiseen toimiva kombo on salvia, timjami, lehtipersilja ja lipstikka.

Bouquet garni possulle
2025-09-19T12:47:12+00:00Teema|