”Basilikan aromaattisuus sopii moniin ruokiin”, sanoo Henri Alen. Henkan helppo basilikapyree tuo huikeasti herkullisuutta pastaan, risottoon ja lämpimiin kastikkeisiin.
Samalla saat basilikaöljyä vaikkapa vinegrettiin.
Resepti: Henri Alén / MasterChef Suomi / Masterclass
Ainekset
2 ruukkua Järvikylän basilikaa
1,25 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
ripaus suolaa
Valmistus
- Nypi basilikan lehdet kannuun ja lisää öljy.
- Soseuta lehdet ja öljy sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.
- Kaada seos kuituliinalla peitettyyn siivilään ja anna öljyn valua astiaan yön yli kylmässä.
- Käytä basilikapyreetä risoton viimeistelyyn tai majoneesin maustamiseen. Basilikaöljy sopii erinomaisesti vinegretteihin.
Vinkki! Voit tehdä basilikapyreen myös tehosekoittimessa.
Basilikapyreen voi pakastaa.