Jäikö porkkanalaatikkoa joulusta yli? Sujauta loppu pannukakkutaikinaan ja hienonna mausteeksi hyvin porkkanan kanssa yhteen sopivaa rakuunaa. Tarjoa hävikkipannari Järvikylän Raikas-salaattisekoituksen kanssa.

Pannukakkuun voi upottaa porkkanalaatikon sijaan myös lanttulaatikon rippeet.

4–6 annosta
10 min + kypsennys 30 min
lakto-ovo-vegetaarinen

2 dl porkkanalaatikkoa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl Järvikylän Rakuunaa hienonnettuna
1 rkl voita

Valmistus:

  1. Sekoita porkkanalaatikon joukkoon munat ja maito. Vispilöi jauhot ja suola seokseen. Hienonna rakuuna ja sulata voi, ja lisää pannaritaikinaan.
  2. Vuoraa leivinpaperilla täysvalurautainen paistinpannu tai reunallinen uunivuoka (vetoisuus 1–1 ½ l). Kaada taikina pannuun ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes pannukakku on kohonnut ja pinnaltaan kauniin ruskea.
image_printTulosta