Helpossa, neljän raaka-aineen jäädykkeessä on hyvänä makuparina puolukka ja timjami. Tämä jälkiruoka on ihanan raikas aterian lopetus.

Timjami-puolukkajäädyke
8–10 annosta
10 min + jäädytys 6 t
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen, munaton

6 dl puolukoita
1 rkl Järvikylän Timjamia hienonnettuna
1 prk (397/304 ml) kondensoitu maitoa, huom! tavallista, ei karamellisoitua
4 dl kuohukermaa

Koristelu:
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
½ – 1 ruukkua Järvikylän Isoa Neilikkaa

Valmistus:

  1. Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Hienonna timjami. Yhdistä puolukkasose, timjami ja kondensoitu maito.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada jäädykemassa pakastusta kestävään vuokaan. Anna jäätyä vähintään 6 tuntia.
  3. Ota jäädyke pakastimesta huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista.
  4. Kumoa jäädyke vadille ja koristele tuoreella timjamilla sekä neilikoilla.

Vinkki:

Onko vieraita tulossa pienempi porukka? Ei hätää sillä jäädykemassan voi pakastaa esim. mehujäämuotteihin tai elintarvikekelmulla vuorattuihin muffinipellin koloihin. Yhden hengen jäädykkeitä voi ottaa sulamaan juuri tarvittavan määrän.

image_printTulosta