Helpossa, neljän raaka-aineen jäädykkeessä on hyvänä makuparina puolukka ja timjami. Tämä jälkiruoka on ihanan raikas aterian lopetus.
Timjami-puolukkajäädyke
8–10 annosta
10 min + jäädytys 6 t
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen, munaton
6 dl puolukoita
1 rkl Järvikylän Timjamia hienonnettuna
1 prk (397/304 ml) kondensoitu maitoa, huom! tavallista, ei karamellisoitua
4 dl kuohukermaa
Koristelu:
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
½ – 1 ruukkua Järvikylän Isoa Neilikkaa
Valmistus:
- Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Hienonna timjami. Yhdistä puolukkasose, timjami ja kondensoitu maito.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada jäädykemassa pakastusta kestävään vuokaan. Anna jäätyä vähintään 6 tuntia.
- Ota jäädyke pakastimesta huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista.
- Kumoa jäädyke vadille ja koristele tuoreella timjamilla sekä neilikoilla.
Vinkki:
Onko vieraita tulossa pienempi porukka? Ei hätää sillä jäädykemassan voi pakastaa esim. mehujäämuotteihin tai elintarvikekelmulla vuorattuihin muffinipellin koloihin. Yhden hengen jäädykkeitä voi ottaa sulamaan juuri tarvittavan määrän.