Mummon purkkikurkut eli hölskytyskurkut saavat reipasta potkua wasabirucolaa ja korianteria sisältävästä salaattisekoituksesta. Maistele esimerkiksi aasialaisten makuparien kanssa! Reseptin teki somevaikuttaja @terveellisetherkut Tiina Savolainen.

2 annosta

1 kokonainen kurkku
½ pussia Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
2 rkl kapriksia
100 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
2 dl raejuustoa
2 rkl soijakastiketta
⅓ tl wasabia

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinin tai juustohöylän avulla. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja lisää sekaan 1/2 pussia salaattisekoitusta ja kaprikset. 
  2. Pilko kylmäsavulohi ja sipuli pieneksi, lisää ne salaatin joukkoon yhdessä raejuuston kanssa. Sekoita kulhossa soijakastike ja wasabi ja kaada tämän jälkeen salaatin joukkoon. 
  3. Sulje purkin kansi tiiviisti ja hölskytä salaattia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Tarjoile välittömästi. 
image_printTulosta