Taco-perunapelti on helppo ja herkullinen tapa tuoda meksikolaisia makuja arkeen! Tässä ruoassa suomalainen Järvikylän Voimakas-salaattisekoitus tuo annokseen mukavasti potkua. Reseptin on kehittänyt somevaikuttaja @kerroksii Renin Väänänen.

4 annosta
40 min
helppo

850 g Annabelle-perunoita
½ dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 tacomaustepussi
1 dl salsaa
½ dl vettä
150 g juustoraastetta

Avokadokastike:
1 iso avokado
1 valkosipulin kynsi
200 g ranskankermaa
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria

Viimeistely:
1 pussi (75 g) Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
avokadokastiketta
1/2 punasipuli
150 g tomaattia

1. Leikkaa perunat pitkittäin siivuiksi (5–6 siivua/peruna) ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Levitä uunipellille ja paahda 225 asteessa noin 30 minuuttia.
2. Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tacomauste, salsa ja vesi. Anna hautua hetken.
3. Valmista avokadokastike soseuttamalla kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.
4. Ota perunat uunista ja levitä niiden päälle jauhelihaseos sekä juustoraaste. Laita takaisin uuniin, kunnes juusto sulaa (n. 5–10 min).
5. Lisää Järvikylän Voimakas-salaattisekoitus valmiiden perunoiden päälle. Viimeistele taco-perunapelti vielä ohueksi leikatulla punasipulilla, pilkotulla tomaatilla ja avokadokastikkeella.

image_printTulosta