Tästä superhelposta salaatista ei puutu makua eikä ruokaisuutta! Kikherneisiin tulee kivaa rapsakkuutta uunissa ja mausteinen couscous valmistuu kuin itsestään. Seuraksi wasabirucolan ja korianterin tulistuttama salaattisekoitus suoraan pussista, kasviksia, fetaa – valmis! Reseptin on kehittänyt somevaikuttaja @liemessa Jenni Häyrinen.
4 annosta
20 min
kasvisruokavalio
1 tlk (230 g) kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
2 tl savupaprikamaustetta
1 ½ dl couscousia
2 ½ dl kuumaa kasvislientä
3 tl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
½ dl seesamiöljyä
½ kurkku
150 g kirsikkatomaatteja
1 pussi Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
100 g fetaa
ripaus mustapippuria
- Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja savupaprika. Paahda uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.
- Laita kulhoon couscous ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Sekoita joukkoon rapea valkosipuli-chiliöljy. Peitä kannella ja anna kypsyä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon vielä seesamiöljy.
- Pilko kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Sekoita tarjoiluastiassa valmis couscous ja Voimakas-salaattisekoitus. Laita päälle kasvikset, paahdetut kikherneet ja murustettu feta. Viimeistele seesamiöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.