Kokojyväsinapilla terävöitetty kermainen kanapata on täydellinen syysruoka, jota kannattaa tehdä kerralla vaikka enemmänkin, sillä ruoka pakastuu erinomaisesti. Meiramilla maustettu pata on saanut inspiraationsa Lyonin kanasta, joka on ranskalaisen keittiön todellisia klassikkoruokia!

4 annosta
1 t

1 rkl rypsiöljyä
6–8 kanan koipireittä
suolaa
15 herkkusientä, viipaloituna
1 keltasipuli, viipaloituna
1 dl kuivaa valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa ja ¾ dl vettä)
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoa
6–8 dl kanalientä
kourallinen Järvikylän Meiramia, hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
1 dl crème fraîchea
2 rkl kokojyväsinappia
Järvikylän Ruohosipulia

Tarjoiluun:
perunamuusia

  1. Lisää rypsiöljy pataan ja kuumenna se korkealla keskilämmöllä liedellä.
  2. Kuivaa kanan koipireidet huolellisesti ja mausta ne molemmin puolin suolalla. Ruskista kanapaloja padassa välillä kääntäen noin 4–5 min, tai kunnes ne ovat kauniin ruskistuneita. Varo liian korkeaa lämpöä – padan pohjan tai kanojen ei tule missään nimessä palaa. Siirrä kanat sitten lautaselle odottamaan.
  3. Lisää herkkusienet pataan ja kypsennä noin 3 min, tai kunnes sienet ovat kutistuneet huomattavasti. Kaavi kanan paiston aikana pohjaan juuttunut ”fondi” irti, kun sienistä poistuu vettä. Tämä lisää pataan makua!
  4. Kun sienet ovat kypsyneet, lisää sipuli. Jatka kypsennystä noin 2 min.
  5. Lisää sitten valkoviini, käännä lämpö korkealle ja anna viinin haihtua lähes täysin.
  6. Käännä lämpö matalalle keskilämmölle. Lisää sitten voi ja vehnäjauho, ja sekoita huolellisesti. Kypsennä seosta noin 2 min.
  7. Lisää sitten kanaliemi ja meirami. Peitä kattila osittain kannella ja anna padan porista hiljalleen noin 35 min, tai kunnes liemestä on noin puolet haihtunut ja se on saostunut paksummaksi.
  8. Lisää sitten kerma ja jatka hauduttamista noin 10 min ilman kantta. Sekoita joukkoon lopuksi crème fraîche, kokojyväsinappi sekä hienonnettu ruohosipuli.
  9. Tarjoile kanapata perunamuusin ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.
image_printTulosta