Vie uunilohesi seuraavalle tasolle pohjoisafrikkalaisella chermoulalla! Tämä vehreä ja mausteinen kastike yhdistää lehtipersiljan ja korianterin lisäksi mm. valkosipulin ja kuminan koukuttavaan kalaruokareseptiin. Chermoulan ja couscousin saattelemana uunilohi löytää uuden itsevarmuuden lempiruokien aatelistosta!

4 annosta | gluteeniton, maidoton
35 min

600 g lohifileetä
1 rkl suolaa
2 tl juustokuminaa/jeeraa
2 tl savupaprikajauhetta

Chermoula-kastike:
½ ruukkua Järvikylän Korianteria, hienonnettuna
½ ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa, hienonnettuna
¾ dl oliiviöljyä
½ sitruunan kuori ja mehu
2–3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 tl juustokuminaa/jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl cayennepippurijauhetta tai chilihiutaleita
suolaa

Tarjoiluun:
kourallinen Järvikylän Korianteria
kourallinen Järvikylän Lehtipersiljaa
coucousia tai riisiä

  1. Lämmitä uuni 170-asteiseksi.
  2. Mausta lohi: Levitä suola, juustokumina ja savupaprikajauhe lohen pintaan. Siirrä maustettu lohi uuniin ja kypsennä noin 30 min tai kunnes lohi on kypsää.
  3. Tee sillä välin chermoula-kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kypsennä lopuksi couscous tai keitä riisi.
  4. Kun lohi on kypsää, ripottele sen pintaan runsaasti korianteria ja lehtipersiljaa. Tarjoile couscousin tai riisin sekä chermoula-kastikkeen kanssa.
image_printTulosta