Tässä pastassa maistuu Etelä-Ranskan aurinko! Provencen yrttien, makeiden tomaattien ja paprikoiden sekä sopivan karvaiden oliivien kombo on vastustamaton.

2 annosta | (gluteeniton)
20 min

1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 keltasipuli, viipaloituna
½ punainen tai keltainen paprika, viipaloituna
200 g linguinea tai spagettia (gluteenitonta)
1 valkosipulinkynsi, ohuelti viipaloituna
10–12 kirsikkatomaattia, puolitettuna
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen kivettömiä oliiveja
½ ruukkua Järvikylän Provencen yrttejä
40 g parmesaania, raastettuna

Tarjoiluun:
ekstra-neitsytoliiviöljyä
kourallinen timjamia Järvikylän Provencen yrteistä

  1. Kuumenna pastaa varten kattilallinen suolattua vettä kiehuvaksi.
  2. Lisää pannulle oliiviöljy ja kuumenna se korkealla keskilämmöllä. Lisää viipaloitu sipuli ja paprika pannulle ja kypsennä noin 4 min välillä sekoittaen, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  3. Voit tässä vaiheessa lisätä linguinen kiehuvaan veteen. Kypsennä pasta pakkausohjeen mukaan.
  4. Lisää seuraavaksi valkosipuli, kirsikkatomaatit, tomaattipyree sekä Provencen yrtit pannulle ja jatka kypsentämistä noin 2–3 min välillä sekoittaen. Lisää myös loraus pastan keitinvettä pannulle.
  5. Kun pasta on kypsää al dente, lisää se pannulle ja sekoita kastikkeeseen yhdessä oliivien kanssa. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää loraus pastan keitinvettä ja sekoita. Tässä vaiheessa kastikkeen tulee näyttää hieman ”liian vetiseltä”, sillä parmesaani tulee saostamaan kastikkeen.
  6. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaani. Mausta pasta tarvittaessa suolalla.
  7. Tarjoile pasta oliiviöljyllä ja timjamilla viimeisteltynä.
image_printTulosta