Somehitiksi nousseet korealaiset kurkut saavat makua soijakastikkeesta, riisiviinietikasta ja seesamiöljystä. Tuore korianteri on oiva makupari niille, ja annoksen täydentää valmis salaattisekoitus.

Tarjoa salaatin kanssa esim. teriyaki kastikkeella glaseerattuja lihapyöryköitä ja keitettyä riisiä.

4 annosta
15 min + marinointi 1 t
maidoton, vegaaninen, kanamunaton

1 kurkku
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
½ tl suolaa
1 pussi Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta
1/2 ruukkua Järvikylän Korianteria
1–2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä

  1. Murskaa kurkun rakenne kevyesti veitsen lappeella painellen. Leikkaa kurkku noin ½–1 cm viipaleiksi kulhoon. Mittaa joukkoon soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy ja suola, ja sekoita voimakkaasti. Anna marinoitua jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Kaada salaattisekoitus kulhoon ja sekoita joukkoon silputtua korianteria. Valuta kurkut marinadista ja kääntele salaattisekoituksen joukkoon. Lusikoi rapeaa chiliöljyä salaatin päälle oman maun mukaan.
image_printTulosta