Helpot ja nopeat kalatacot valmistuvat rapeista kalapuikoista. Makua tacoon tuo meksikolaisen keittiön perusyrtti korianteri. Valmis salaattisekoitus raikastaa annoksen nopeasti ja helposti.
4 annosta
20 min + jäähtyminen 1 t (punasipuli)
Pikkelöity punasipuli:
2 isoa punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Avokadokastike:
2 kypsää avokadoa
½ ruukku Järvikylän Korianteria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl limetinmehua
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
Lisäksi:
1 pkt kalapuikkoja, esim. Apetit Kotimainen Järvikalapuikko 200 g
1 rkl öljyä
8 maissitortillaa
1 pussi Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta
½ ruukku Järvikylän Korianteria
1 limetti lohkoina
1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi puhtaaseen lasipurkkiin. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kaada kuuma liemi punasipulien päälle, sulje kansi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
2. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää korianterinlehdet, ranskankerma, limetinmehu ja suola, ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, ja lisää avokadokastikkeeseen lusikalla sekoittaen.
3. Paista kalapuikot öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
4. Lämmitä tortillat joko uunissa tai paistinpannulla. Täytä tortillat avokadokastikkeella, salaattisekoituksella, kalapuikoilla, punasipulilla ja korianterilla. Tarjoa lisäksi limetinlohkoja.