Tämä salaatti on oikea makupommi. Järvikylän Maukas-salaattisekoituksen pak choi ja sinappi tuovat sopivaa mausteisuutta ja aromikkuutta makean bataatin ja suolaisen fetan rinnalle. Annoksen kruunaa täyteläinen tahinikastike.
2 annosta
40 min
helppo
1 iso bataatti
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 pussi (75 g) Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta
100 g paahdettuja cashewpähkinöitä
100 g fetaa
Tahinikastike
2 rkl tahinia
1/2 sitruunan mehu
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi kuorittuna
ripaus suolaa
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori bataatti ja pilko 1 x 1 cm kuutioiksi. Levitä uunivuokaan ja ripottele päälle öljyä ja suolaa. Paahda uunissa 30 minuutin ajan.
- Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.
- Asettele salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää paahdetut bataattikuutiot sekä cashewpähkinät ja murustettu feta. Lusikoi päälle reilusti kastiketta. Tarjoile heti.