Mehukkaassa salaatissa coleslaw kohtaa kurkkusalaatin. Tarjoa kirpsakka lisuke vaikkapa tulisentahmeiden koipien tai perinteisen grillimakkaran kanssa. Kätevä ohje on peräisin Maku-lehdestä.
4–6 annosta | gluteeniton
20 min + maustaminen 15 min
1 prk cocktailkurkkuja (330 g/190 g) tai 4 mauste- tai suolakurkkua
1 pieni punasipuli
2 sellerinvartta
1 pussi Järvikylän Maukas tai Raikas -salaattisekoitusta
1 ruukku Järvikylän tilliä hienonnettuna
1 prk ranskankermaa (150 g)
½ tl dijonsinappia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
- Valuta kurkut, mutta säästä 2 rkl maustelientä. Murskaa kurkut leikkuulautaa vasten litteiksi esimerkiksi lihanuijalla tai juomalasin pohjalla. Jos käytät isoja kurkkuja, murskaa ne ensin kokonaisena ja revi sitten pienemmiksi paloiksi.
- Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Viipaloi sellerinvarret.
- Sekoita kurkut, sipulit, sellerit ja salaatti sekä tilli kulhossa (säästä salaattia ja tilliä hieman koristeluun).
- Sekoita ranskankermaan kurkkuliemi, sinappi, suola ja pippuri. Kääntele kastike salaatin sekaan.
- Anna maustua vähintään 15 minuuttia jääkaapissa. Koristele salaatinlehdillä ja tillillä.